Nettbutikk til 7 kr eller 53 746 kr?

Du tror kanskje at det er dyrt og stor risiko å starte egen nettbutikk, det er feil. Bedrifter bruker svimlende mye penger når det kommer til opprettelse av nettbutikken deres. Jeg har nylig laget en velfungerende nettbutikk, det kostet meg totalt 7 kr og innen 10 timer fra vi lanserte den hadde jeg og min partner tjent 180 kr. Jeg sjekket med en bedrift som designet nettbutikker, de skulle ha 53 746 kr for de samme egenskapene som jeg har i min nettbutikk. I dette innlegget skal fortelle deg hvordan du også kan lage en suksessfull nettbutikk til 7 kr.  

På denne nettsiden kunne du legge inn ønsket funksjoner på nettbutikken, også fikk du pristilbud.

1. Du må ha en ide

Medgrunder i Bookies Lasse Brurok fortalte meg at de fleste har ideer, men løser disse ideen noen problem hos kunden? En god ide løser et problem som kunden har, feks solkrem hindrer at du blir solbrent. Vær kritisk til din egen ide, og tenk på alt rundt som feks konkurransebilde.

2. Du MÅ bruke OKR

Gode ideer kombinert med eksepsjonell gjennomføring skaper magi. For å skape magi må man sette gjennomføring i system. OKR er et system for gjennomføring (Karl Philip Lund)! Når vi skulle lage vår egen så var vi tidlig ute med å lage en OKR. Slik at hele gruppen har oversikt over målene og hva vi må jobbe mer med.

3. Du må bygge opp en merkevare

Hvis man har en logo så vil kunden føle mindre usikkerhet rundt å bestille et produkt fra nettbutikken din. Du må også finne ut hva slags nettbutikk du skal være, og hva du står for.

Her kan du lage gratislogo til din nettbutikk:   https://hatchful.shopify.com/?fbclid=IwAR0ir_wZR5yfK7NZk7TUPm3yE8fH1n65c_8WdxIngRwoNftLHjbb0PknsLg

4. Du må lage selve nettbutikken

Det finnes mange forskjellige nettsteder som lar deg designe en nettbutikk. Vi brukte shopify som plattform for vår nettside. Du lurer sikkert på hvordan vi fikk tak i produkter? I shopify så kan du bruke dropshipping av produkter, det betyr at  kunden bestiller et produkt gjennom oss. Dette gjør at det ikke er noe risiko for deg som grunder. Dette settes enkelt opp i shopify.

Lag din nettbutikk her: https://www.shopify.com

5. Du må implementere som et helvete

Strategi er å velge en retning og implementere som et helvete (Karl Philip Lund). Velg en retning for nettbutikken din, og gjør hva som helst for at det skal funke, hvis noe ikke funker så fikser du det.

Etter du har gjort disse fem punktene så har du i teorien en velfungerende nettbutikk. Jeg ville anbefalt at dere også kjører en lanseringsstrategi for å annonsere nettbutikken. Det er endel ting å sette seg inn i på shopify, men vi brukte cirka 2 arbeidsdager på å fullføre helle nettbutikken med alle funksjonene. Du trenger ikke være et teknologisk geni for å klare å sette sammen nettsiden, shopify er lett å bruke og det ligger mange videoer på youtube hvis du står fast.  

Det er viktig å ikke legge for mye fokus på at nettbutikken skal se bra ut, men legg heller fokus på at den skal fungere bra. Vi brukte en 10 trins checkliste over hvordan en nettside burde være.

Hentet fra Stammen.no

Kast deg ut i det:

Ingen nettbutikk er perfekt når de lanserer sin nettbutikk. Når vi lagde vår nettbutikk så gjorde vi masse feil, men det var disse feilene vi lærte mest av. Så jeg anbefaler bare å kaste dere ut i det og lær av feilen deres.

3 kommentarer

  1. Supert at du har fått ut flere innlegg allerede, håper du klarer å holde det gående! Bra at du bruker både kilder og bilder, hvis du vil kan du prøve deg på hyperlinker etterhvert. Husk at bildene dine ikke skal ha opphavsrett, og at du også kildehenviser til disse bildene. Bilder uten opphavsrett kan du enkelt finne på blant annet pexels.com eller unsplash.com.

    Stå på videre!

    Beate 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *